Er kan weer geboekt worden voor het seizoen 2018!

De Midi -Pyrénées is een regio die tot een van de grotere in Frankrijk behoort. Deze regio bestaat uit 8 departementen waarvan er een aantal tot de populairste gebieden behoren bij de toeristen. Maar er zijn ook departementen waar het nog heerlijk rustig kan zijn.   Regiokaart

 

De natuur in dit gebied is zeer divers. Het noorden wordt gedomineerd door rivieren zoals de Lot, Dordogne, Tarn en Ayveron. In het departement Lot ligt bijvoorbeeld het dunbevolkte Parc naturel régional des Causses du Guercy. Kenmerken, woest en puur en zeker een bezoek waard. In Ayveron ligt het Parc naturel régional des Grand Causses en dat aansluit op de Cevennes. En dan niet te vergeten de wereldberoemde Gorges du Tarn.

Albi Estaing aan de Lot Cordes su Ciel

Iets verder weg van het departement de Lot maar prachtig en indrukwekkend om te bezoeken is het Parc national des Pyrénées. Een indrukwekkend berglandschap dat zich uitstrekt langs de Spaanse grens. De hoogtes variëren hier van 1000 tot ca 3300 meter boven de zeespiegel. Naast de bergen kent dit gebied ook talloze historische plekken zoals bijvoorbeeld het kasteel van Montségur.

 

Gouffre de Padirac   Uitzicht Cordes   In het zuiden van de Midi-Pyrénées is natuurlijk invloed merkbaar van de Catelaanse en Baskische leefgewoontes.
Eigenlijk is de regio Midi-Pyrénées zo divers dat het bijna onmogelijk is om het hier te beschrijven. U moet er naar toe en stap voor stap de vele mogelijkheden van dit gebied ontdekken.

Het klimaat in de Midi-Pyrénées

Met gemiddeld meer dan 2000 uur zon per jaar is de Midi-Pyrénées één van de streken in Frankrijk waar de invloed van de zon het sterkst is. Op het grootste gedeelte van het grondgebied van deze streek worden 60 to 80 dagen per jaar temperaturen waargenomen van meer dan 25° C. De Midi-Pyrénées kan wat dat betreft concurreren met de Middellandse Zeekust en het Rhônedal. Juli en Augustus zijn de maanden met een intense zonneschijn. De minimum temperaturen zijn vrij hoog en bereiken vroeg in de ochtend al 13 to 15° C. Overdag gaat het kwik snel in de richting van de 28° C. Hierbij is het heerlijk dat de nachten doorgaans een aangename verkoeling brengen.Meer informatie over het klimaat kunt u vinden bij http://www.klimaatinfo.nl/frankrijk/midipyrenes.htm

Onze bestemmingen in deze prachtige nog ongerepte regio:

Het departement Tarn et Garonne (82) heeft veel van zijn oude charmes bewaard. Nog steeds kun je hier prachtige kastelen zien en dwalen door kleine middeleeuwse steegjes. Het departement doet dan ook vaak erg knus aan. De regio wordt doorkruist door de rivieren de Tarn, de Aveyron en de Garonne. Deze banen zich een weg door het prachtige landschap en brengen verkoeling in de heerlijk warme zomers.

Zwembad Camping de Bois Redon  

Camping de Bois Redon

in Septfonds. Deze gezellige, sfeervolle en zeer ruim opgezette familiecamping is gelegen in het departement Tarn et Garonne. Tentensuite heeft op deze authentieke camping 2 luxe safaritenten op zeer ruime plekken met mooie afwisseling van zon en schaduw mogen plaatsen.

Lees Meer

 

Zwembad Camping de la Bonnette  

Camping de la Bonnette

geniet van een heerlijk rustige vakantie op deze kleinschalige camping aan het riviertje La Bonnette, op 5 minuten lopen van het middeleeuwse dorp Caylus, waar u volop kunt genieten van een hapje en een drankje en gezellige winkeltjes.

Lees Meer

 

Nieuw zwembad Domaine Les Quatre Toits  

Domaine Les Quatre Toits

in een prachtige heuvelachtige omgeving omringd door middeleeuwse stadjes, zoals St Antonin de Noble Val, Cordes sur Ciel en Caylus. Bijna elke dag is er wel een lokale en/of streekmarkt in de buurt. Op het terrein van Les Quatre Toits zijn 6 compleet en luxe ingerichte Safaritenten geplaatst, verdeeld over een drie hectare groot terrein, waardoor rust en privacy zijn gegarandeerd. 

Lees meer

 Het departement Tarn (81) is een mooie vakantiebestemming en de gelijknamige rivier de Tarn heeft een uniek landschap met een fraaie natuur gevormd dat ideaal is voor een gevarieerde vakantie. De Tarn is rijk aan geschiedenis, cultuur en natuur. Dat vind je terug in mooie plaatsen en middeleeuwse dorpen. Hoogtepunt wat ons betreft is de hoofdstad Albi met de prachtige Kathedraal Saint-Cécile. Hier leer je alles over het leven van de Katharen. Het goede leven van le Sud-Ouest vind je ook terug in de keuken en gastronomie van de streek.
Onze bestemming in dit bijzondere gebied:

Het departement Aveyron (12) is een van de grootste departementen van Frankrijk. De hoofdstad is Rodez. Het landschap varieert maar is veelal van grote klasse en een ongekende natuurschoon. Rivieren zoals de Lot, Truyere, Dourbie, Jonte en Tarn spelen een belangrijke rol. Naast de prachtige en vaak ruige natuur bezit dit departement ook nog eens een aantal van de mooiste dorpen van Frankrijk (zoals Conques, Estaing, La Couvertoirade, Najac, Entraygues-sur-la Truyère, Sainte-Eulalie-de-Cernon).

Op de rivier de Lot  

Camping La Plaine

In de Aveyron, in de mooie vallei van de rivier de Lot, tussen Conques en Figeac, biedt camping la Plaine u een zeer aangenaam verblijf in één van de 4 Tentensuite tenten met privé sanitair. De tenten staan op zeer ruime plekken op een rustig gedeelte van de camping met uitkijk op de rivier de Lot.

Lees meer

Het departement Gers (32) is zoals meerdere departementen ook vernoemd naar de gelijknamige rivier die er doorheen loopt. Het is een streek die vooral agrarisch is. Het landschap is glooiend en heuvelachtig. Een voorland van de Pyreneëen. De hoofdstad is Auch. De 3 musketiers kwamen hier vandaan. En dat kun je goed zien. Liefhebbers van Armagnac en de wereldberoemd Floc komen hier aan hun trekken want daar weten ze in de Gers (spreek uit Sjers) alles van.

Camping L'Anjou  

Camping L'Anjou

Temidden van de glooiende wijdse heuvels en bossen van de Gers, wachten Monique en Clemens u op voor een landelijke vakantie, rustig en onthaast. Speelplaatsen voor uw kinderen ; een zwembad, schaduwrijke plekjes en een kinderboerderij zijn er voor uw plezier en dat van uw kinderen.

Lees meer

 
 
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
TentEnsuite nieuws  

Het laatste TentEnsuite nieuws...

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom TentEnsuite?
Lees nu het laatste nieuws op onze nieuwspagina en blijf op de hoogte van TentEnsuite en haar tenten in Zuid-Frankrijk.
Ga naar de nieuwspagina

TentEnsuite Enroute  

Niet op zaterdag in de file!

Bent u het ook beu om op zaterdag in de file te staan naar Zuid-Frankrijk? Speciaal voor TentEnsuite klanten hebben wij enkele Chambre d'Hotes op een rijtje gezet om een extra nacht door te brengen en te genieten van uw vakantie. Ga naar TentEnsuite EnRoute

Bestemmingen in Zuid-Frankrijk  

TentEnsuite bestemmingen in Zuid-Frankrijk...

Wilt u weten waar uw volgende vakantie naartoe gaat? Op diverse campings in de regio's Limousin, Aquitaine en Midi-Pyrénées staat uw safaritent voor de zomer. Zie waar onze tenten staan

Gastenboek  

De ervaringen van TentEnsuite klanten...

Ontdek nu hoe de klanten van TentEnsuite het glamperen hebben ervaren in een van onze tenten. Komt u na het lezen van hun ervaringen ook naar een van onze tenten in Zuid-Frankrijk? Lees de ervaringen

TentEnsuite = Glamperen - Kamperen in stijl...

Wij, het gehele team van Tentensuite, zijn ervan overtuigd dat wij samen met uw gastheer en gastvrouw van de door ons geselecteerde bestemmingen, er alles aan hebben gedaan om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Niets moet en onze locaties bieden activiteiten en faciliteiten in overvloed om alles te mogen. Kan het nog aantrekkelijker?
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn altijd bereid om u te adviseren.