Er kan weer geboekt worden voor het seizoen 2018!

De Limousin maakt deel uit van het Centraal Massief van Frankrijk. Prachtige kleuren groen, goed verzorgd en rust zijn kernwoorden die deze streek goed weergeven. Het heuvelachtige landschap bestaat afwisselend uit grasland en bos. Het is een overwegend agrarische streek met veel landelijke dorpjes.   Regiokaart

 

De Limousin is in tegenstelling tot het andere deel van het Centraal Massief vooral een streek waar kleine wegen en riviertjes het landschap bepalen. Je zult ontdekken dat je kilometers kunt rijden zonder iemand tegen te komen. Haast is in de Limousin onbekend. Het is een streek waar je heerlijk kunt genieten van het leven op het Franse platteland en in de natuur. Op de meren, kenmerkend voor de Limousin, is een keur aan watersportactiviteiten te doen.

Limoges rustieke sfeer Limoges

Rivieren als de Vézère en de Dordogne hebben zich diep in dit landschap ingeslepen, waardoor de omgeving prachtig is. De valleien van deze rivieren geven je het gevoel dat je op ontdekkingstocht bent.

Collonges la Rouges   Fietsroutes   Een keuze uit de vele leuke plaatsen die een bezoek verdienen zijn, Collonges Les Rouges, Beaulieu-sur-Dordogne, Treignac, St. Robert.

Qua natuur kom je hier trouwens ook aan je trekken.Veel grote steden zijn er in deze regio. Limoges is een behoorlijke stad die vooral bekend is door het porselein dat je op bijna overal in de stad kunt kopen. Een echte winkelstad is Brive-la-Gaillarde. Er is op dinsdag, donderdag en zaterdag markt. Een erg geschikte streek om sportief of actief bezig te zijn. Wandelen, fietsen, mountainbiken, kanovaren, vissen zijn de activiteiten die je op elke hoek van de straat kunt doen.

Het klimaat in de Limousin

Limousin is een Franse regio ten Westen van het Centraal Massief in Frankrijk. Deze Regio is vooral een streek waar kleine wegen,dorpjes en riviertjes het beeld bepalen, misschien vind je hier wel de mooiste dorpjes van Frankrijk.  De regio Limousin met Limoges als Hoofdstad heeft een mild klimaat. Al in de lente begint de zon met schijnen en de zomers zijn er heerlijk warm. Omdat Limoges op het Centraal Massief ligt kan het er soms ook in de zomer regenachtig zijn.Het is hier niet voor niets altijd prachtig groen! Meer informatie over het klimaat kunt u vinden bij http://www.klimaatinfo.nl/frankrijk/limousin.htm

Het departement Corrèze (19),de hoofdstad is Tulle. Het is een groen en heuvelachtig departement dat in een aantal gebieden is te verdelen: Plateau de Millevaches met een waterrijk hoogplateau en heide,De omgeving van Tulle met veel riviertjes en valleien, In het westen de rivieren de Vézère en Auvézère en bij Brive dorpjes en vlaktes met als aanrader de grotten bij la Fage

Twee Campings aan de rivier de Dordogne die wij voor u gevonden hebben in dit departement zijn:

Champagne vanaf het water  

Camping la Champagne

is schitterend gelegen aan de stille kant van de Dordogne en ligt tussen de pittoreske dorpjes Argentat en Beaulieu-sur-Dordogne.

Lees meer

 

Camping La Berge Ombragée  

Camping La Berge Ombragée

is een gezellige, kleine familiaire camping met ruime plaatsen direct aan de rivier de Dordogne, Berge Ombragée is Frans voor schaduwrijke rivieroever. De camping heeft twee niveau's in een boomgaard.Er staan 2 Petitensuite tenten op ruime plekken met zon en schaduw.

Lees meer

Het departement Creuse (23) met de hoofdstad Guéret. Het departement sluit aan op het Centraal Massief en het hoogste punt ligt rond de 930 meter. Hier is het plateau de Millevaches belangrijk. Vooral het meer van Vassières heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen. De Creuse is een streek met veel water in de vorm van meren, vennen en riviertjes.

De Camping vlakbij de hoofstad Guéret met prachtige plekken voor onze Tentensuite tenten is:

Zwembad Camping la Perle  

Camping La Perle

midden in de Limousin, departement Creuse (midden Frankrijk), omgeven door prachtige natuur ligt deze bestemming, een knusse, rustige, familiaire camping.

Lees meer

 

Argentat   Moutier Dahun  

 
 
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
TentEnsuite nieuws  

Het laatste TentEnsuite nieuws...

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom TentEnsuite?
Lees nu het laatste nieuws op onze nieuwspagina en blijf op de hoogte van TentEnsuite en haar tenten in Zuid-Frankrijk.
Ga naar de nieuwspagina

TentEnsuite Enroute  

Niet op zaterdag in de file!

Bent u het ook beu om op zaterdag in de file te staan naar Zuid-Frankrijk? Speciaal voor TentEnsuite klanten hebben wij enkele Chambre d'Hotes op een rijtje gezet om een extra nacht door te brengen en te genieten van uw vakantie. Ga naar TentEnsuite EnRoute

Bestemmingen in Zuid-Frankrijk  

TentEnsuite bestemmingen in Zuid-Frankrijk...

Wilt u weten waar uw volgende vakantie naartoe gaat? Op diverse campings in de regio's Limousin, Aquitaine en Midi-Pyrénées staat uw safaritent voor de zomer. Zie waar onze tenten staan

Gastenboek  

De ervaringen van TentEnsuite klanten...

Ontdek nu hoe de klanten van TentEnsuite het glamperen hebben ervaren in een van onze tenten. Komt u na het lezen van hun ervaringen ook naar een van onze tenten in Zuid-Frankrijk? Lees de ervaringen

TentEnsuite = Glamperen - Kamperen in stijl...

Wij, het gehele team van Tentensuite, zijn ervan overtuigd dat wij samen met uw gastheer en gastvrouw van de door ons geselecteerde bestemmingen, er alles aan hebben gedaan om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Niets moet en onze locaties bieden activiteiten en faciliteiten in overvloed om alles te mogen. Kan het nog aantrekkelijker?
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn altijd bereid om u te adviseren.